Έχοντας βρει και αποκτήσει το ιδανικό sex toy, είναι φυσικό να θέλετε αυτό να κρατήσει και να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση. Επίσης θέλετε να το κρατήσετε όσο καθαρότερο γίνεται, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως μυρωδιές, μύκητες και βακτήρια! 

Το Vibrations.gr θα σας καθοδηγήσει λοιπόν πως να καθαρίζετε και να φυλάσσετε τα sex toys σας, λέγοντας σας όλα τα “πρέπει” και όλα όσα “δεν πρέπει”, ώστε να είστε πανέτοιμοι να φροντίσετε τα αποκτήματα σας με τον καλύτερο και πιο ενδεδειγμένο τρόπο!

Οι Βασικοί Κανόνες Καθαρισμού Sex Toys:

Αρκετοί άνθρωποι βάζουν τα sex toys τους στην άκρη μετά τη χρήση και θυμούνται πριν την επόμενη χρήση να τα καθαρίσουν.  Αυτό πρέπει να το αποφεύγετε 100% καθώς αν δεν καθαριστεί ένα sex toy σύντομα μετά την χρήση, το υλικό του μπορεί σταδιακά να αλλοιωθεί αφήνοντας πάνω του λιπαντικά, σωματικά υγρά κτλ, ενώ κάνει και πιο δύσκολη τη συντήρηση και το καθάρισμα. Oπότε ο πρώτος κανόνας είναι όσο πιο άμεσο καθάρισμα του sex toy μετά την χρήση.

Ο δεύτερος κανόνας αφορά την αφαίρεση των μπαταριών, όταν το sex toy σας λειτουργεί με μπαταρίες. Πρέπει πάντα να τις αφαιρείτε μετά την χρήση και πριν το καθάρισμα, καθώς δεν θέλετε αυτές να οξειδωθούν και να καταστρέψουν το μοτέρ του παιχνιδιού σας και δεν πρέπει να τις αφήνετε μέσα κατά την αποθήκευση του.

Ο τρίτος & τελευταίος βασικός κανόνας, αφορά την αποθήκευση ενός sex toy μετά το καθάρισμα. Η σωστή αποθήκευση είναι σημαντική όσο και το καλό καθάρισμα και για να αποφύγετε σκόνες, μυρωδιές και παγίδευση υγρασίας μετά το καθάρισμα κτλ, σας συνιστούμε να φυλάσσετε τα παιχνίδια σας σε ύφασμα ώστε να αναπνέουν και να προστατεύονται παράλληλα από σκόνες. 

Επίσης σας συστήνουμε να φυλάτε sex toys με διαφορετικά υλικά κατασκευής, χωριστά και μόνο αν είναι όλα από σιλικόνη να τα βάζετε όλα μαζί. Τέλος, ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης και προστασίας είναι να αγοράσετε ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό τσαντάκι αποθήκευσης!

Συνοψίζοντας λοιπόν οι βασικοί κανόνες είναι:

    1. Kαθαρίζουμε πάντα μετά την χρήση τα sex toys μας

    2. Αφαιρούμε πάντα τις μπαταρίες (αν είναι μοντέλο με μπαταρία) μετά τη χρήση

    3. Φυλάμε πάντα τα sex toys μας χωριστά σε ύφασμα ώστε να αναπνέουν

Πως και με τι καθαρίζω τα sex toys;

Αφού αναφέραμε τους τρεις βασικούς κανόνες, σίγουρα θα αναρωτιέστε πως θα καθαρίσετε τα sex toys, με ποιο τρόπο και τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε όλους τους τρόπους καθαρισμού παιχνιδιών και τις μεθόδους που είναι ενδεδειγμένες για αυτά.

    • Καθαριστικό Για Sex Toys

Η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος για να καθαρίσετε ένα sex toy είναι φυσικά τα ειδικά σχεδιασμένα καθαριστικά παιχνιδιών. Ένα καθαριστικό για sex toys έρχεται σε μορφή μπουκαλιού με vaporizater και δεν περιέχει αλκόολ στη σύσταση του. 

Έχει ωστόσο αντιβακτηριδιακή δράση στα συστατικά του, που καταπολεμά μυρωδιές, μύκητες και βακτήρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ψεκάσετε όλο το παιχνίδι και να το αφήσετε για μερικά λεπτά. 

Αφού το καθαριστικό έχει δράσει πάνω στην επιφάνεια, μπορείτε να το ξεπλύνετε με νερό αρκετά καλά, ώστε να μην μείνει πάνω του καθόλου καθαριστικό. Αφού το ξεπλύνετε το στεγνώνετε με μια πετσέτα ή κάποιο ύφασμα ταμπονάροντας το και το παιχνίδι σας είναι έτοιμο για αποθήκευση ή χρήση! 

Αξίζει να σημειωθεί πως το καθαριστικό για sex toys, είναι συμβατό με όλα τα είδη και υλικά κατασκευής και όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος καθαρισμού.

    • Σαπούνι και νερό

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα sex toys σας είναι νερό και σαπούνι. Αφού έχετε φυσικά φροντίσει να αφαιρέσετε μπαταρίες κτλ, το βάζετε κάτω από τη βρύση σε τρεχούμενο χλιαρό ή κρύο νερό και ξεπλένετε αρχικά. Έπειτα προσθέτετε λίγο αντιβακτηριδιακό σαπούνι (π.χ το dettol για τα χέρια λειτουργεί αρκετά καλά) και καθαρίζετε το παιχνίδι σχολαστικά. Έπειτα ξανα-ξεπλένετε και στεγνώνετε με κάποιο ύφασμα ή πετσέτα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμα καλύτερο καθάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια μπατονέτα αν το παιχνίδι σας έχει ραβδώσεις ή σημεία που μπορεί να μείνει “βρώμια”, ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι το καθαρίσατε σωστά. 

    • Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

Καθαρίζοντας το sex toy σας με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να το έχετε καθαρό, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το σκουπίσετε καλά με αυτό και μετά να το ξεπλύνετε.  Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιο διεξοδικός και συστήνεται μόνο όταν το παιχνίδι προέρχεται από αποθήκευση και έχει ήδη καθαριστεί πριν από αυτή, διεξοδικά.

    • Συνδυασμός μεθόδων

Ο συνδυασμός μεθόδων είναι ο αγαπημένος μας, εδώ στο Vibrations.gr καθώς έχοντας καθαρίσει τα παιχνίδια μας με 2 διαφορετικούς τρόπους, είμαστε ακόμα πιο ξέγνοιαστοι και σίγουροι για την απόλυτη καθαριότητα τους! Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε το πλύσιμο με το σαπούνι και το νερό και την χρήση καθαριστικού για sex toys, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να ξεπλύνετε το παιχνίδι με σαπούνι και νερό στη βρύση, να το στεγνώσετε και έπειτα να βάλετε το ειδικό καθαριστικό για τα sex toys. Αφού αυτό δράσει, τότε θα ξεπλύνετε για άλλη μια φορά (μόνο με νερό), θα στεγνώσετε σωστά το παιχνίδι και αυτό μετά θα είναι έτοιμο για αποθήκευση ή χρήση!

* Καθαρίζοντας αυνανιστήρια

Επειδή όλα τα sex toys δεν απαιτούν τον ίδιο τρόπο καθαρισμού, θα διαβάσετε παρακάτω τον τρόπο καθαρισμού για τα αυνανιστήρια, τα οποία λόγω των υλικών τους και τις ευαισθησίας τους, απαιτούν μια διαφορετική προσέγγιση.

Για να καθαρίσουμε ένα αυνανιστήρι θα πρέπει να το γυρίσετε μέσα-έξω (οπως μια κάλτσα για παράδειγμα) ώστε να είναι σε θέση να καθαριστεί σωστά.  Αμέσως μετά, θα ψεκάσετε το εσωτερικό του με ένα καθαριστικό για sex toys, θα το αφήσετε να δράσει και μετά θα το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το σαπούνι δεν συνιστάται για καθαρισμό στα αυνιστήρια, μιας και είναι αρκετά ευαίσθητα & πορώδη και ένα καθαριστικό είναι αυτό που συνιστούν όλοι οι κατασκευαστές. Αφού λοιπόν το καθαρίσετε, θα το αφήσετε να στεγνώσει και να αεριστεί και αφού στεγνώσει πλήρως και 100% τότε θα γυρίσετε ξανά μέσα-έξω, όπως ήταν, καθώς αν ένα αυνανιστήρι δεν στεγνώνει σωστά, υπάρχει κίνδυνος να κάνει μαύρα στίγματα μούχλας με αποτέλεσμα να καταστεί άχρηστο και να πρέπει να πεταχθεί!

Συνοψίζοντας: 

Το σωστό καθάρισμα των sex toys, θέλει τρόπο και όχι ιδιαίτερο κόπο. Έχοντας τους τρεις βασικούς κανόνες πάντα σε πρώτο πλάνο, ένα καθαριστικό για sex toys, λίγο σαπούνι (όπου αυτό ενδείκνυται) και νερό, τότε τα παιχνίδια σας θα είναι πάντοτε καθαρά και ασφαλή για χρήση, προσέχοντας πάντα να τα αποθηκεύετε σε ύφασμα ή κάποιο ειδικό τσαντάκι αποθήκευσης και ποτέ στις συσκευασίες τους ή σε τσάντες νάιλον κτλ.